Door mezelf te zijn kan ik meer dan ik dacht

Nadat ik mijn leven weer had opgepakt na een burn out, bleef ik maar worstelen met steeds dezelfde terugkerende thema’s. Via mijn huisarts ben ik toen bij Anouk terecht gekomen.

 Vanaf de eerste keer dat ik bij Anouk kwam, voelde ik me op mijn gemak. Daardoor kon ik vertellen wat ik wilde vertellen. Zij luisterde, analyseerde en legde meteen de vinger op de zere plek. Dit alles zonder oordeel. Dit gaf een veilig gevoel. Anouk zag meteen de samenhang in mijn verhalen. Knap, want voor mijn gevoel had ik een chaotisch verhaal verteld waarin allerlei gedachten en gevoelens dwars door elkaar liepen. Haar overzicht gaf mij rust.

 Een goed begin. Dit goede gevoel kwam bij elk gesprek terug.

 Sleutelwoorden in de afgelopen tijd met Anouk zijn voor mij: vertrouwen, duidelijkheid, rust, gevoel, samen, motivatie en energie.

 Het belangrijkste dat Anouk mij heeft gegeven is vertrouwen. Op het moment dat ik dit totaal niet had, sprak zij haar vertrouwen in mij uit. Daardoor kreeg ik ook weer vertrouwen in mezelf en in de toekomst. Voor het eerst in lange tijd voelde ik weer: ‘het komt goed’. Dit was een belangrijke basis voor mij.

Anouk heeft me geleerd om anders naar dingen te kijken. Dit kan een groot verschil maken. Ook de focus leggen op positieve dingen, ervaringen, eigenschappen van mezelf, dingen die wel lukken, in plaats van op datgene dat nog niet bereikt is.

 Wat voor mij chaos was, maakte Anouk iedere keer weer helder. Ze weet me in ieder gesprek weer tot de essentie te brengen. Ze heeft de gave om dingen die heel groot, zwaar en moeilijk lijken, heel helder, overzichtelijk en hanteerbaar te maken.

 Naast gesprekken hebben we ook ontspanningsoefeningen gedaan en heb ik kennis gemaakt met yoga. Met yoga wil ik doorgaan. Het was een mooie ervaring: ontspanning én energie.

 In dit proces ben ik dichter bij mezelf gekomen, onder andere door écht naar mezelf te luisteren. Een belangrijke stap daarbij is acceptatie. Niet meer bang zijn voor mijn eigen emoties. Ook liet Anouk me inzien dat ik veel van mezelf ‘moet’ en eis. Bewust relativeren helpt me dan. Regelmatig zijn er leermomenten: dingen aangaan, ook buiten mijn comfort zone. Ik heb ervaren dat ik door mezelf te zijn, meer kan dan ik dacht.

Door Anouk is er altijd dat steuntje in de rug. Zij wijst me de weg. Als ik het niet meer weet, helpt ze me om het antwoord bij mezelf te vinden. Zo helpt ze mij om het uiteindelijk zelf te doen, maar dan met het gevoel dat ik er niet alleen voor sta. Ze zet me op het goede spoor, mijn eigen spoor.

 Hoe ik me ook voel als ik bij Anouk naar binnen stap, elke keer als ik naar buiten loop is de spanning eraf en voel ik nieuwe positieve energie. Ik ga altijd naar huis met dingen waar ik meteen iets mee kan, praktisch in de situatie waarin ik zit.

 Anouk straalt rust, energie en zelfvertrouwen uit. Ze is altijd vriendelijk, vrolijk, betrokken en oprecht. Dit doet goed en inspireert.

De coaching is voor mij een super ervaring die me al heel veel heeft gebracht. Ik neem het voor altijd met me mee.