Zien van alles als een geheel ...

De stap om naar Anouk te gaan was voor mij zeker geen makkelijke, het heeft dan ook even geduurd voordat ik de stap daadwerkelijk durfde te zetten.

Wat me in haar site en verhaal vooral aansprak was vooral de combinatie mind & body, het niet alleen maar gefocussed zijn op praten over één probleem, maar het zien van alles als één geheel.

Vanaf het eerste moment dat ik bij Anouk kwam gaf ze mij vertrouwen en begrip. Ze geeft me alle tijd om de dingen in mijn eigen tempo te bespreken en ontdekken. Ze heeft me opnieuw geleerd wat voelen is en me weer contact leren maken met mijn lichaam. Terwijl ze iedere keer opnieuw naar me luistert en precies weet uit te leggen hoe en waarom bepaalde patronen werken, ze kijkt niet naar een probleem als een losstaand iets, ze ziet de gevolgen in alle zijn facetten. Erg verhelderend maar zeker ook regelmatig confronterend. En als het voor mijn gevoel dan allemaal even niet zo goed lukt dan is dat ook oké, Anouk oordeelt niet, kent geen hokjes en heeft geen haast. Ze blijft haar vertrouwen uitspreken waardoor ik het gevoel heb dat ik het niet alleen hoef te doen.

Ze houdt me in alle rust op een veilige manier een spiegel voor waardoor ik iedere keer weer een klein stukje van mezelf kan zien en daarin leert ze me dat er in dit proces geen goed en fout bestaat. Dat er allerlei gevoelens naast elkaar kunnen bestaan zonder dat ze voor elkaar onder hoeven doen en dat de sleutel zich bevindt in het accepteren, het accepteren dat deze gevoelens er op dit moment zijn en dat deze af en toe ruimte en aandacht nodig hebben. Zo lukt het me stap je voor stapje dichterbij mezelf te komen.

Ik ben blij dat ik de stap heb gezet deze reis samen met Anouk aan te gaan ook al is deze zeker niet altijd makkelijk en zijn er veel obstakels op de weg, gelukkig reist Anouk met me mee en hoef ik deze obstakels niet alleen aan te gaan. Ik wens dan ook iedereen zo’n fijne reisgenoot toe.

 

Niet naar een probleem kijken

Buiten de kaders denken

Vertrouwen

Geduld

Alles is goed

Begrip

Rust