Het leven als leerproces

Het leven zelf vormt me en maakt me tot wie ik ben. Als kind hield ik me vast aan mijn overlevingsmotto: “Alles in het leven gebeurt om een reden en dat is dat ik ervan leer en er uiteindelijk beter van word.” Ik leer door ervaring, door te doen en de dingen aan te gaan die op mijn pad komen. Mijn intuïtie is daarbij mijn beste raadgever en beschermheer.

Na mijn middelbare school (Havo, VWO) ben ik in 2000 psychologie gaan studeren aan KU Leuven. In 2005 ben ik aan de Faculteit der Psychologie aan Universiteit Maastricht afgestudeerd. Het probleem gestuurd onderwijs dat aan deze universiteit onderwezen werd, paste beter bij me dan de theoretische insteek in België.

Vervolgens bleef ik verbonden aan de UM, waar ik tweeënhalf jaar als docent/coach/promovendus heb gewerkt. Na een leerzame tijd heb ik bewust afscheid genomen van de academische wereld, omdat ik graag meer met de voeten in de modder wilde staan. Ik kwam als eerstelijnspsycholoog bij psychologenpraktijk Prima terecht, waar ik een dikke twee jaar met veel plezier de fijne kneepjes van het vak heb geleerd. Het jaar 2010 is voor mij het jaar van de ommekeer: ik zag nog meer mogelijkheden dan er in de reguliere GGZ geboden worden en heb daarom besloten om mijn eigen praktijk voor mind&body coaching op te richten.

Zowel als persoon als professional ben ik gericht op groei en ontwikkeling van mezelf en anderen.

Bijscholing en verdieping zijn voor mij vanzelfsprekend. In de afgelopen jaren heb ik me verdiept in systeemtherapie en familieopstellingen, door middel van deskundigheidsbevorderingen bij Ineke van Keulen (Centrum voor Systemische opstellingen en consultatie). Tevens heb ik diverse opleidingen en workshops op het gebied van psychologie en bewustzijn gevolgd (oa. Mindfulness, Cognitieve Gedragstherapie, visualisatie, geleide meditatie. Momenteel ben ik trauma healing therapeut in opleiding (Somatic Experiencing).

Binnen de yoga heb ik me ontwikkeld tot poweryoga en ashtanga yoga docent door middel van de docentopleiding Poweryoga (Tonnie Goes - Dasra Center Montfoort) en Ashtanga Yoga intensive teacher training 200 RYS (De Yogastudio Eindhoven). Momenteel ben ik bij Paul Dallaghan (Samahita Retreat Yoga Thailand) in opleiding voor 500 RYS, die ik zomer 2014 zal afronden met specialisatie pranayama in de lijn van Sri O.P. Tiwari en yoga & the female body. Verder heb ik in de afgelopen jaren diverse trainingen en workshops op het gebied van Ashtanga yoga gevolgd:

  • Intensive weekend workshop (2011, 2012, 2013) - Nancy Gilgoff, Ashtanga in practice and theory.
  • Week workshop - Petri Raisanen (2011, 2012, 2013), Ashtanga and energetic healing.
  • Weekend workshop (2011, 2012, 2013) - Clayton Horton, Ashtanga (asana and pranayama).
  • Workshop - Katiza Satya and Sahaj (Kevin Wood), chakra healing (2011).
  • Mysore week workshop - Luke Jordan (2011, 2012, 2013).
  • 2 daagse workshop - Noah Mc Kenna,  anatomy and asana (2011).
  • Weekend workshop - Ron Reid and Marla Meenakshi Joy, Ashtanga, mantra's and asana at Ashtanga Yoga Paris (2012).
  • Weekend workshop - Linda Munro and Gerald Disse, Ashtanga Yoga Paris, asana and alignment (2012).
  • Maandelijkse meetings met Frans Moors, yogatherapist Krishnamarcharya Healing Foundation in Luik.

  

Naast mijn werk binnen Eaudizee, verricht ik free-lance werk voor prive-kliniek U-center, waar ik als psycholoog, yogatherapeut en mindfulness trainer werk. Op individuele en groepsbasis werk ik met mensen die te maken hebben met afhankelijkheid, depressie, angst, trauma en burn-out. Daarbij geef ik yogales bij Yogaplace Maastricht. Als yogatherapeut binnen Into Yogatherapie werk ik aan de ontwikkeling en scholing van mensen en yogadocenten. Tevens bied ik psychologische ondersteuning in reintegratietrajecten binnen Fysiotherapiepraktijk Meerssen. Verder zet ik me op vrijwilligersbasis in als penningmeester en verantwoordelijke evenementen voor Yoga Gives Back Nederland en Belgie.